Varför köpa e-bike istället för att hyra en elsccoter i stan?

Det finns givetvis fördelar med att hyra en elscooter precis just när man behöver den istället för att köpa en, men det finns också starka skäl till att köpa en elscooter eller en e-cykel istället för att hyra en.

1) Säkerhetsskäl. Hyrscootrar slits hårt och underhålls/repareras väldigt sporadiskt av det enkla skälet att de parkeras var som helt och inte lämnas in till den som hyr ut dem. Att nyttja en hyrscooter som slitits hårt kan därför vara en säkerhetsrisk för användaren om kritiska delar som t.ex. bromsar skulle vara skadade eller utslitna.

2) Mijöskäl. De elscootrar som finns utspridda i storstäderna och som kan hyras genom en app håller i genomsnitt 1-2 månader. Det finns t.o.m. rapporter om att scootrarna inte ens håller en månad innan de behöver skrotas. I Sverige, som har ett tuffare klimat än Kalifornien där många företag som hyr ut elscootrar startade, är det sannolikt att livslängden blir ännu kortare. Det innebär att tiotusentals elscootrar kommer att skrotas i Sverige varje år med stora miljökonsekvenser som följd. Hyrfordon slits generellt mer än fordon som någon privatperson äger och elscootrar som inte tvingas stå ute dygnet runt kommer hålla längre. De elscootrar eller e-cyklar som köps av en privatperson kommer få en längre livslängd och innebära en betydligt mindre miljöbelastning än de som hyrs ut. 

https://www.expressen.se/dinapengar/konsument/12-000-elsparkcyklar-kan-hamna-pa-skroten-bara-i-ar/

https://www.svd.se/bors/news_detail.php?newsid=0e932cc4-cad9-4158-ac71-faafcb00a7ab

http://malmo.lokaltidningen.se/nyheter/2019-03-20/-Elsparkcyklars-livslängd-väldigt-kort–-skrotas-efter-bara-någon-månad-4456150.html

Det finns inte alltid en elscooter eller en e-cykel tillgänglig när du behöver den. Genom att köpa en e-cykel kan du vara säker på att den finns tillgänglig när du behöver den.

3) Enkelhet. De e-cyklar som säljs av Voltride är i de flesta fall hopfällbara och han därför relativt enkelt tas med in i lägenheten, i bilen, på båten eller till jobbet och gör det enkelt för dig att alltid ha den med dig. Den går också bra att ta med på kommunala färdmedel som buss, tåg och tunnelbana. Genom att komplettera med en extra laddare på t.ex. jobbet blir det enkelt att alltid se till att den är fulladdad när du ska använda den.

4) Bekvämlighet. De e-cyklar som säljs av Voltride har i de flesta fall en sadel vilket gör att du kan sitta ned när du kör e-cykeln. Det är inte bara mer bekvämt utan också mer trafiksäkert eftersom du får en lägre tyngdpunkt vilket gör det enklare att manövrera e-cykeln.

5) Säkerhet (igen). De e-cyklar som säljs av Voltride har större hjul än de hyrscootrar som finns på marknaden vilket gör dem betydligt säkrare om du skulle råka köra över en spricka, en sten eller en grop på vägen.